Sarmice od blitve sa povrćem i kačkavaljem

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 500 g blitve

- 80 g heljdinih (ili drugih) klica

- 50 g kačkavalja

- 6 dl supe

- 1 šargarepa

- 1 glavica crnog luka

- 1 čen belog luka

- 2 kašike ulja

- 1 kašikica peršuna seckanog

- ½ limuna

- 2 kašike pavlake

- 2 jajeta

- kašičica bosiljka

- so, biber

Napravite kašu od klica sa 3 dl supe i kuvajte 15 minuta. Blitvu operite, očistite i blanširajte 1 min. Šargarepu očistite i izrendajte. Iseckajte crni i beli luk i pomešajte sa šargarepom i polovinom blitve. Zagrejte kašiku ulja i dinstajte 1-2 min. Začine, sir, jaja i pripremljenu kašu izmešajte, dodajte so i biber i limunov sok. Na svaki list blitve stavite fil, oblikujte sarmice i kratko ih propržite na ulju. Dodajte kašu i pavlaku i kuvajte još 15 min. začinite po ukusu. Služite toplo.

Foto-ilustracija: pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA