POSNO! Boranija sa tofu sirom na kineski način
Kineska kuhinja je neodoljiva u svojoj jednostavnosti pripreme jela i inspirativna u vreme posta.
Potrebno je:
- 400 g zelene boranije
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 200 g seckane šargarepe
- 1/2 kesice zaledjenog kukuruza šećerca
- 2 mlada luka, narezana na štapiće
- 150 g crvene paprike, narezane na štapiće
- 2 kašičice sojinog sosa
- 1 čen belog luka
- 200 g tofua
- 2 kašičice belog vina
- 2 kašike susamovog ulja
- skuvani pirinač za posluženje
Boraniju kuvati u posoljenoj vodi 15-20 minuta Na maslinovom ulju ispeći luk, šargarepu i papriku. Povrće izvaditi - pa na zagrejanom ulju peći tofu, dodati iscedjen luk, vino, soja sos, susamovo ulje i na kraju pomešati ispečeno povrće, boraniju i isceđen kukuruz. Uz jelo poslužiti kuvani pirinač.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Petra je prevremeno rođena beba: Na rođenju imala je svega 680 grama i 33 centimetra
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.