Pastrmka na kajmaku
≫
Potrebno je:
- 1,5 kg pastrmke
- 100 g kukuruznog brašna
- 250 grama kajmaka
- 1/2 dl vinskog sirceta
- 3 do 4 čena belog luka
- so
Pastrmku očistiti, oprati i iseći na komade. Posoliti i ostaviti da stoji 15 minuta. Uvaljati je potom u kukuruzno brašno pa je pržiti na zagrejanom kajmaku. Isprženu ribu izvaditi iz kajmaka i staviti u zagrejanu činiju. U kajmak dodati sirće i zgnječeni beli luk. Dosoliti po ukusu i preliti preko ribe.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Mihajlović: Rad na operi "Lovci bisera" Žorža Bizea je bio veliki izazov
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mama
Kajmak samo sojin ako ima u Srbiji i eto posno za vikend
Podelite komentar