Pastrmka na kajmaku
≫
Potrebno je:
- 1,5 kg pastrmke
- 100 g kukuruznog brašna
- 250 grama kajmaka
- 1/2 dl vinskog sirceta
- 3 do 4 čena belog luka
- so
Pastrmku očistiti, oprati i iseći na komade. Posoliti i ostaviti da stoji 15 minuta. Uvaljati je potom u kukuruzno brašno pa je pržiti na zagrejanom kajmaku. Isprženu ribu izvaditi iz kajmaka i staviti u zagrejanu činiju. U kajmak dodati sirće i zgnječeni beli luk. Dosoliti po ukusu i preliti preko ribe.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Petar Benčina igra lik Bogdana: Glumac o filmu "Volja sinovljeva", saradnji sa bratom Igorom
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
mama
Kajmak samo sojin ako ima u Srbiji i eto posno za vikend
Podelite komentar