Džigerica iz rerne za kulinarske početnike

 ≫ 
  • 0

Potrebno je za dvoje:

- 600g pileće džigerice

- so (najbolje krupna morska)

- čili ili kajenska paprika

- ruzmarin

- papir za pečenje i aluminijumska folija

Uključite rernu. Uzmite pleh, stavite u njega papr za pečenje, naređajte džigerice tako da su sve u jednom sloju i ne dodiruju se. Znači samo ih naređajte – nema seckanja. Stavite začine. Ako vam se malo omakne ruka kad stavljate so, OK - lepše su kad su slane. Prekrijte aluminijumskom folijom i ubacite u zagrejanu rernu.

Kad zamiriše skinite foliju. Videćete da su džigerice pustile malo vode - ali imaju bledu boju. Zato ih sada zapecite bez folije, dok ne dobiju boju kao da su roštiljane (pazite ipak  da ne izgore). Ukusno je čak i kada se spremi veća količina pa se ostatak ostavi u frižideru za sutra.

Foto i recept: vitkigurman.com

(Telegraf.rs)

Video: Dragan Ričard Radić za Telegraf.rs o radu na holivudskim filmovima, o Sandri Bulok, Miri Furlan...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA