Džigerica iz rerne za kulinarske početnike
Potrebno je za dvoje:
- 600g pileće džigerice
- so (najbolje krupna morska)
- čili ili kajenska paprika
- ruzmarin
- papir za pečenje i aluminijumska folija
Uključite rernu. Uzmite pleh, stavite u njega papr za pečenje, naređajte džigerice tako da su sve u jednom sloju i ne dodiruju se. Znači samo ih naređajte – nema seckanja. Stavite začine. Ako vam se malo omakne ruka kad stavljate so, OK - lepše su kad su slane. Prekrijte aluminijumskom folijom i ubacite u zagrejanu rernu.
Kad zamiriše skinite foliju. Videćete da su džigerice pustile malo vode - ali imaju bledu boju. Zato ih sada zapecite bez folije, dok ne dobiju boju kao da su roštiljane (pazite ipak da ne izgore). Ukusno je čak i kada se spremi veća količina pa se ostatak ostavi u frižideru za sutra.
Foto i recept: vitkigurman.com
(Telegraf.rs)
Video: Dragan Ričard Radić za Telegraf.rs o radu na holivudskim filmovima, o Sandri Bulok, Miri Furlan...
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.