Pile punjeno orasima i suvim grožđem
Potrebno je:
- 2 šolje pirinča
- 4 šolje bistre supe
- 1 celo pile
- so i biber
- 1 kašika maslaca
- 2 zelene jabuke
- ½ limuna, sok
- ½ šolje suvog grožđa
- ½ šolje oraha
- ½ kašičice estragona
- ½ kašičice mirođije
- 1 čaša belog vina
Priprema:
Pripremljen pirinač skuvati u bistroj supi. Pile namazati maslacem spolja i iznutra. Zelene jabuke oljuštiti, odstraniti seme, iseći na kockice i staviti u činiju. Poprskati sokom limuna. Dodati suvo grožđe, orahe i prethodno kuvani pirinač. Na kraju dodati estragon i mirođiju. Dobro izmešanom smesom ispuniti unutrašnjost pileta. Punjeno pile staviti u posudu za pečenje, preliti belim vinom i peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 40-45 minuta, dok pile sa svih strana ne dobije zlatno smeđu boju, a tečnost u kojoj se peče skoro potpuno uvri. Povremeno prelivati sokom od pečenja. Izvaditi i poslužiti toplo, dekorisano po želji.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Osuđenici u Okružnom zatvoru okitili jelku!
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.