Posna čorba od griza i spanaća
Potrebno je:
- 1 l slanog povrtnog stoka (ili voda i 2 povrtne kocke)
- 3 supene kušike kukuruznog griza
- ½ kg očišćenog spanaća
- 2 kašike maslinovog ulja
- biber po ukusu
Priprema:
Ugrejte posudu, dodajte maslinovo ulje i kada se malo ugreje sipajte kukuruzni griz i mešajte da se malo proprži. Nalijte toplom supom i stalno mešajte. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko 8 minuta. Dodajte opran i očišćen spanać. Prokuvajte oko 5 minuta. Ova brza čorba može se pripremati sa raznim povrćem, zdrava je i lagano se vari. Servirajte s kukuruznim hlebom.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Da li je manje štetno ako pijemo piće "bez šećera" i zašto je plastika za jednokratnu upotrebu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.