Posna pašteta od sardine
Potrebno je:
- konzerva sardine
- veći obaren krompir
- 2 kašike paste od masline ili nekoliko crnih maslina
- crveni luk sitno iseckan
- supena kašika kapara iz teglice
- kocka tofu sira (opciono)
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Sardinu iz konzerve izgnječite, dodajte obaren i ispasiran krompir, pa onda i narendani tofu sir (ako ga koristite). Sve polako izmešajte. Dodajte seckan crveni luk, pastu od maslina ili sitno seckane masline i kapre. Promešajte, posolite, pobiberite i obavezno probajte pa dodajte začine po želji. Poslužite na listovima zelene salate, ukrasite maslinama i kaparima. Ovo predjelo može biti i doručak ako ga servirate na prepečenom crnom hlebu.
Foto: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.