Britanska kuhinja u vašem domu - uz "Fish & chips"
Prvi „Fish & Chips Shop" otvoren je u Londonu 1860. godine. Proverite zašto je ovo jelo i dalje tako popularno!
Potrebno je:
- 1 kg fileta bele ribe po izboru
- 1.5 kašičica soli
- biber
- 5 velikih krompira
- ulje za prženje
Za testo:
- 250 g oštrog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 ml vode
- 200 ml mleka
- 2 kašike sirćeta
- 1 jaje
- so
Za sos:
- gusti jogurt ili majonez
- malo sitno seckanog crnog luka
- peršun i limun
Filete ribe narežite na komade, posolite i pobiberite. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, vodom, mlekom i sirćetom. Dodajte umućeno jaje, so i sve dobro izmešajte. Smesu ostavite oko 15 minuta da odstoji. Pripremljenu ribu umočite u smesu s brašnom i pržite u dubokom ulju, a zatim je izvadite na upijajući papir.
Krompir ogulite, narežite na štapiće oko 1 cm debljine. Pržite ih u dubokom ulju dok ne postanu zlatno-žuti. Umutite sve sastojke za sos - pa servirajte dok su riba i krompirići topli.
Foto-ilustracija: freefoodphotos.com
(Telegraf.com)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.