Britanska kuhinja u vašem domu - uz "Fish & chips"

 ≫ 
  • 0

Prvi „Fish & Chips Shop" otvoren je u Londonu 1860. godine. Proverite zašto je ovo jelo i dalje tako popularno!

Potrebno je:

- 1 kg fileta bele ribe po izboru

- 1.5 kašičica soli

- biber

- 5 velikih krompira

- ulje za prženje

Za testo:

- 250 g oštrog brašna

- 1 kesica praška za pecivo

- 150 ml vode

- 200 ml mleka

- 2 kašike sirćeta

- 1 jaje

- so

Za sos:

- gusti jogurt ili majonez

- malo sitno seckanog crnog luka

- peršun i limun

Filete ribe narežite na komade, posolite i pobiberite. Brašno pomešajte s praškom za pecivo, vodom, mlekom i sirćetom. Dodajte umućeno jaje, so i sve dobro izmešajte. Smesu ostavite oko 15 minuta da odstoji. Pripremljenu ribu umočite u smesu s brašnom i pržite u dubokom ulju, a zatim je izvadite na upijajući papir.

Krompir ogulite, narežite na štapiće oko 1 cm debljine. Pržite ih u dubokom ulju dok ne postanu zlatno-žuti. Umutite sve sastojke za sos - pa servirajte dok su riba i krompirići topli.

Foto-ilustracija: freefoodphotos.com

(Telegraf.com)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA