Savršene domaće zemičke za burgere

 
 ≫ 
  • 0

Meko i mirisno pecivo koje svi obožavaju!

Potrebno je:

- 500 g belog brašna

- 1 kašičica soli

- 1/2 kašike šećera

- 1 kašičica  suvog kvasca

- 1 jaje

- 100 ml ulja

- 300 ml toplog mleka

Za premazivanje:

- 1 jaje

- susam

Od navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da naraste. Na pobrašnjenoj površini testo premesiti i oblikovati 12 loptica. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite oko pola sata na toplom da narastu. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Peku se u zagrejanoj rerni na 190 stepeni, oko 25-30 min.

Foto-ilustracija: freefoodphotos.com

(Telegraf.com)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA