Omlet na španski način
Potrebno je:
- četiri jajeta
- dve paprike
- četiri zrela paradajza
- tikvica
- čen belog luka
- kašičica iseckanog peršunovog lista
- pola kašičice kima
- nekoliko listova bosiljka
- malo origana
- list lorbera
- komadić ljute crvene paprike
- šest kašika maslinovog ulja
- so
Priprema:
Iseći sitno beli luk, tikvicu i papriku - pa propržiti na ulju. Dodati oljušten i izgnječen paradajz i list lorbera, iseckanu ljutu papriku, kim, origano, peršun. Posoliti i u pokrivenoj posudi dinstati oko pola sata. Od svakog jajeta posebno ispržiti na ulju omlet, svaki puniti povrćem, preklopiti i ukrasiti listovima bosiljka.
Foto-ilustracija: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Palo prvo ovogodišnje skijanje na Torniku, gužva kao u košnici: Sjajne slike zimske idile
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.