Suvo meso sa kiselim kupusom i suvim šljivama
Drugi naziv za ovo jelo bi verovatno bilo "zimska čarolija". Obavezno ga probajte i uz kuvano vino!
- 250g suvog mesa - svinjska kolenica ili ćureći batak
- 250g naribanog kiselog kupusa
- 50g pančete, iseckane
- 2 kašike masti
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- lorberov list
- aleva paprika
- so i biber
- šaka iseckanih suvih šljiva
Prokuvati suvo meso oko pola sata u vodi. Isprati kupus da ne bude preterano slan.
Ispržiti pančetu na masti, dodati luk i beli luk ikad omekša - ubaciti i kupus. Začiniti i naliti vodom u kojoj je kuvano meso. Neka se malo kuva da kupus omekša. Dodati mu šljive i meso - pa dobro ukuvati. Na kraju sve zapeći u rerni da dobije lepu boju.
Foto-ilustracija: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.