Savršena orada u šafranu

 ≫ 
  • 2

U slučaju da ne možete da pronađete oradu, ona može da bude zamenjena i pastrmkom.

Potrebno je za dvoje:

- 1 velika orada ili dve manje (tzv. "porcijaši" od oko 350g)

Za mariniranje izmešati:

- 2 kašike susamovog ulja

- 2 kašike masinovog ulja

- 2 kašike tamari ili soja sosa

- 1 beli luk, sitno seckan

- 1 mali crni luk, sitno seckan

- beli biber

- ½ šoljice belog vino

- 2g šafrana

Foto: blog Vitki Gurman Foto: blog Vitki Gurman

Napravite nožem po 3-4 plitka reza na koži ribe da bolje upije ukuse i lakše se isprži. Marinirajte u posudi uz okretanje na sobnoj temperaturi bar sat vremena. Još u ovoj fazi dobiće onu prelepu „šafran-rumenu“ boju.

Zagrejte  nelepljiv tiganj. Izvadite oradu iz začina, malo je osušite kuhinjskim ubrusom i spustite je na tiganj. Kratko se prži sa obe strane (blago pritisnite rukom), onda se smanji tepmeratura, prži još malo i na kraju – kada je skoro gotova – prelije se marinadom. Tečnost brzo ispari. Kada se to desi, skolonite je odmah da luk i začini ne počnu da gore. Orada je spremna za serviranje!

Recept je preuzet iz knjige “Gurmanske veze” /  tekst i fotografija: blog Vitki Gurman

(Telegraf.rs)

Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA