Super-zdrav potaž od karfiola
Potrebno je:
- glavica karfiola
- šolja mleka
- šolja kisele pavlake ili jogurta
- kašika putera
- 2 žumanca
- kašika senfa
- malo kima
- so
- 2 kašike brašna
Priprema:
Očišćen i opran karfiol naliti vodom i mlekom i kuvati s nekoliko semenki kima. Kada omekša odvojiti nekoliko cvetića, a ostatak karfiola propasirati, pa vratiti u čorba. Po želji posoliti. Izmešati žumanca, senf, brašno i pavlaku ili jogurt, dodati puter i sve sipati u vruću čorbu, kuvati 5 minuta i skinuti sa šporeta. Držati u frižideru do služenja - može da se jede i hladno.
Foto-ilustracija: pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.