Super-zdrav potaž od karfiola

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- glavica karfiola

- šolja mleka

- šolja kisele pavlake ili jogurta

- kašika putera

- 2 žumanca

- kašika senfa

- malo kima

- so

- 2 kašike brašna

Priprema:

Očišćen i opran karfiol naliti vodom i mlekom i kuvati s nekoliko semenki kima. Kada omekša odvojiti nekoliko cvetića, a ostatak karfiola propasirati, pa vratiti u čorba. Po želji posoliti. Izmešati žumanca, senf, brašno i pavlaku ili jogurt, dodati puter i sve sipati u vruću čorbu, kuvati 5 minuta i skinuti sa šporeta. Držati u frižideru do služenja - može da se jede i hladno.

Foto-ilustracija:  pixabay.com

(Telegraf.rs)

 

 

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA