Pikantna juneća krem-supa

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 500 grama junećih rebara

- veza zeleni za supu

- glavica crnog luka

- veći krompir

- kašika pirinča

- kašika ljutog senfa

- nekoliko zrna bibera

- jaje

- čaša kisele pavlake

- so

Juneća rebra i očišćenu zelen  za supu kuvati pola sata, zatim dodati biber, zapečenu glavicu crnog luka, očišćen krompir i pirinač i kuvati dok sve ne omekša. Ukoliko se kuva u ekspres- loncu, staviti sve ove sastojke zajedno i kuvati 30 minuta. Zatim supu procediti, meso odvojiti od kostiju i sitno iseckati, a kuvano povrće propasirati i pomešati sa supom, posoliti po ukusu.

Umutiti jaja i senf, dodati kiselu pavlaku, pa sve spustiti u čorbu i skinuti sa vatre. Ohladiti u frižideru i poslužiti. Po želji, može se malo zakiseliti vinskim sirćetom ili limunom.

Foto-ilustracija:  pixabay.com

(Telegraf.rs)

 

 

Video: Tzv. kosovska policija upala u zgradu opštine Gračanica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA