Grilovane paprike sa sirom
Isprobajte ideju iz italijanskog kuvara...
Sastojci (za 4 osobe)
- 4 paprike
- 200 g mocarele
- 24 crne masline (bez koštice)
- 1 supena kašika kapara
- 1 kašičica sušenog origana
- 2 čena belog luka
- 90 ml maslinovog ulja
Operite i osušite paprike, presecite ih na pola po dužini i očistite od semenki. Prelijte ih sa 2-3 kašike maslinovog ulja i stavite na zagrejani gril tiganj. Isecite mozarelu na pločice i rasporedite ih na paprike. Na svaku papriku dodajte po nekoliko kapara, 3 masline i prstohvat origana.
Ne bacajte koru od MANDARINE, već od nje napravite mirišljavu SVEĆU! (VIDEO)
Ove 4 namirnice će vas osloboditi stresa bolje od tablete, a već ih imate u kući
Beli luk izgnječite, pomešajte sa ostatkom maslinovog ulja i začinite solju i biberom. Na svaku papriku stavite po kašičicu preliva sa belim lukom, poklopite i pecite 6 minuta. Potom rasporedite preostali preliv na svaku papriku i ostavite još oko 8 minuta nazagrejano ringli.
Recept i fotografija: blog "Porodične gastronomije"
Autor: Aleksandra Stefanović
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.