Ukus italije: mirisna fokaća
Ako poželite nešto vruće, krckavo i mirišljavo - isprobajte ovaj recept!
Sastojci (za 6-8 osoba):
- 400 g brašna
- 20 g semoline
- 7 g praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 250 ml tople vode
- 50 ml maslinovog ulja
- 10-ak zelenih maslina bez koštica
- 1 grančica ruzmarina
- Krupna morska so
Pomešajte brašno, semolinu, prašak za pecivo i so. Postepeno dodajte prethodno pomešanu vodu i ulje, i napravite mekano testo. Prebacite na radnu površinu i mesite 10-ak minuta dok ne dobijete elastično testo. Stavite testo u čistu i brašnom posutu činiju, prekrijte plastičnom folijom i odložite na toplo mesto da odstoji najmanje 1 h.
Ovo voće i povrće NIKADA ne treba da ljuštite! Saznajte zašto
Evo šta će se dogoditi s vašim telom ako prestanete da jedete hleb
Manji pravougaoni pleh podmažite maslinovim uljem i posolite dno sa malo krupne morske soli. Testo prebacite direktno iz činije u pleh (bez istiskivanja vazduha i novog mešenja) i nauljenim dlanovima ga razvucite na veličinu pleha. Posolite testo krupnom morskom solju, poređajte masline i pospite iglicama ruzmarina. Poprskajte sa još malo maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 200° C, 30-35 minuta.
Recept i fotografija: blog "Porodične gastronomije"
Autor: Aleksandra Stefanović
(Telegraf.rs)
Video: Ne znam ko je ubio Đinđića, ali znam ko sigurno nije: Veruović iskreno o atentatu i seriji "Sablja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.