Kukuruzni hleb sa ljutom papričicom i kukuruzom šećercem
Sastojci (za 8-12 osoba):
- 75 g brašna
- 1 supena kašika praška za pecivo
- 200 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica soli
- 3 jaja
- 300 ml jogurta
- 4 supene kašike suncokretovog ulja
- 200 g kukuruza šećerca
- 1 veća ljuta papričica
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, kukuruzno brašno i so. Dodajte prethodno umućena jaja sa jogurtom i uljem. Sve umutite da dobijete glatko testo. Ubacite kukuruz i sitno iseckanu ljutu papričicu. Najbolje je koristiti svež kukuruz, a ako koristite smrznuti – prethodno ga odmrznite, odnosno ako koristite iz kukuruz iz konzerve – dobro ga ocedite.
Kako da BAJAT HLEB ponovo postane SVEŽ? Naše bake otkrivaju trik! (VIDEO)
Mislili ste da je ova hrana ZDRAVA? Kad čujete šta ima u njoj, više je nećete jesti
Sipajte mešavinu u pleh koji ste prethodno podmazali i obložili papirom za pečenje. Pecite 30-40 minuta na 200 °C. Nakon pečenja ostavite hleb da se ohladi u plehu 5 minuta, a onda ga okrenite i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.
Recept i fotografija: blog "Porodične gastronomije"
Autor: Aleksandra Stefanović
(Telegraf.rs)
Video: Gori čitav krov, vatra zahvatila halu od oko 1.000 kvadratnih metara: Snimak požara na farmi pilića
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.