Zdrava večera: tikvice zapečene sa sirom

 ≫ 
  • 0

Potrebno vam je:

- 3 srednje tikvice

- 4 kašike maslinovog ulja

- 1 crni luk

- 2 čena belog luka

- 1-2 kašike prezli

bibera, soli, bosljka, origana i majčine dušice po ukusu

Za preliv:

- 2 jaja

- 100 ml pavlake za kuvanje

- 1 kašika maslinovog ulja

- oko 30g rendanog parmezana ili pekorina

Isecite beli i crni luk sitno. Isecite tikvice na kolutove pa izmešajte sve začine s maslinovim uljem. Prelijte seckane tikvice pa promešajte da se začini i ulje svuda rasporede. Podmažite manji dublji pleh ili vatrostalnu posudu, pa pospite prezle i naređajte tikvice pod kosinom.

Evo kako da se našminkate pomoću pomfrita i palačinke! (GIF)

Ne bacajte koru od MANDARINE, već od nje napravite mirišljavu SVEĆU! (VIDEO)

Ređajte u više redova dok se sav materijal ne utroši (bude 2 ili 3 reda). Pospite svaki red parmezanom. Izmutite jaja, dodajte pavlaku i so - pa prelijte tikvice i stavite još malo parmezana na kraju. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA