Zdrava večera: tikvice zapečene sa sirom
Potrebno vam je:
- 3 srednje tikvice
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1-2 kašike prezli
bibera, soli, bosljka, origana i majčine dušice po ukusu
Za preliv:
- 2 jaja
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika maslinovog ulja
- oko 30g rendanog parmezana ili pekorina
Isecite beli i crni luk sitno. Isecite tikvice na kolutove pa izmešajte sve začine s maslinovim uljem. Prelijte seckane tikvice pa promešajte da se začini i ulje svuda rasporede. Podmažite manji dublji pleh ili vatrostalnu posudu, pa pospite prezle i naređajte tikvice pod kosinom.
Evo kako da se našminkate pomoću pomfrita i palačinke! (GIF)
Ne bacajte koru od MANDARINE, već od nje napravite mirišljavu SVEĆU! (VIDEO)
Ređajte u više redova dok se sav materijal ne utroši (bude 2 ili 3 reda). Pospite svaki red parmezanom. Izmutite jaja, dodajte pavlaku i so - pa prelijte tikvice i stavite još malo parmezana na kraju. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.