Grilovani marinirani šampinjoni s belim lukom

 
 ≫ 
  • 0

Idealni za večeru - ali i kao prilog uz meso ili ribu...

Potrebno je:

- 500 g šampinjona

- 5 kašika maslinovog ulja

- 1 kašičica šećera

- so i biber

- 1/2 kašičice bibera

- ravna kašičica crvene paprike

- 2 čena belog luka

- pola veze sitno sečenog peršuna

- 1 kašika sirćeta po izboru (aceto ili jabukovo, najbolje)

Operati šampinjone pa ako su krupniji, izrezati ih na pola ili četvrtine. Iseći beli luk i izmešati maslinovo ulje, šećer, so, biber, papriku, sirće i luk. Dodati šampinjone pa ih umešati u začine da se oblože marinadom. Ostaviti ih 30-60 minuta u frižideru.

GRUDI NA OKO: Kako biste voleli da vam ona pripremi jaja! (FOTO)

Kako da iseckate luk ako ste početnik (VIDEO)

Ugrejati grill tiganj i blago ga nauljiti. Sipati pečurke pa ih isprižiti uz mešanje nekoliko minuta. Uz sok koji su pustile traba da odstoje par minuta pa se posluže uz peršun.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA