Grilovani marinirani šampinjoni s belim lukom
Potrebno je:
- 500 g šampinjona
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- so i biber
- 1/2 kašičice bibera
- ravna kašičica crvene paprike
- 2 čena belog luka
- pola veze sitno sečenog peršuna
- 1 kašika sirćeta po izboru (aceto ili jabukovo, najbolje)
Operati šampinjone pa ako su krupniji, izrezati ih na pola ili četvrtine. Iseći beli luk i izmešati maslinovo ulje, šećer, so, biber, papriku, sirće i luk. Dodati šampinjone pa ih umešati u začine da se oblože marinadom. Ostaviti ih 30-60 minuta u frižideru.
GRUDI NA OKO: Kako biste voleli da vam ona pripremi jaja! (FOTO)
Kako da iseckate luk ako ste početnik (VIDEO)
Ugrejati grill tiganj i blago ga nauljiti. Sipati pečurke pa ih isprižiti uz mešanje nekoliko minuta. Uz sok koji su pustile traba da odstoje par minuta pa se posluže uz peršun.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.