Zdravo i vegetarijansko: kajgana od tofua
Potrebno je:
- 450 gr svežeg tofua
- 1 kašičica kurkume
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ šolje sitno seckanog crnog luka ili mladog luka
- ½ šolje sitno seckanih pečuraka
- ½ kašičice soli, ½ šoljice sitno seckanog mladog luka
OTKRIVAMO: Evo šta treba da jedete da biste imali zdrave zube!
ŠTA DANAS ZA KLOPU: Čamčići od tikvica s povrćem - zapečeni ratatuj (VIDEO)
Način pripreme:
Tofu sir izmrvite, te pomešajte sa kurkumom i soli. Na ulju propržite luk i pečurke, dok luk ne postane proziran. Dodajte izmrvljeni tofu i pržite još 3-5 minuta. Sve dobro izmešajte. Po želji posolite i pobiberite. Kada je gotovo pospite mladim lukom. Ukoliko volite intenzivniji ukus, od 450 gr tofua stavite 100 gr dimljenog i 350 gr svežeg tofua.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.