Osveženje u zelenoj boji: krem čorba od graška

 
 ≫ 
  • 0

- 1 kašika ulja

- 1 glavica crnog luka

- 1 šargarepa

- 1 čen belog luka

- 1 krompir srednje veličine

- 450g zamrznutog graška

- 1 kocka pileće ili supe od povrća

- 1 litar vode

- peršun

- mleveni biber

Crni i beli luk sitno iseckajte pa propržite na ulju dok ne postane staklast. Ubacite i sitno sečenu šargarepu i krompir sečen na kockice, pa pržite još nekoliko minuta. Nalijte vodu i dodajte grašak i kocku za supu, pa se sve kuva oko pola sata.

Ovih pet namirnica u sebi skrivaju GLUTEN, a to ne piše na deklaraciji!

SLAVICA IZ KIKINDE JE KRALJICA ZIMNICE: To što je njoj pošlo za rukom, malo ko bi se usudio i da pokuša! (FOTO)

Posolite, začinite biberom i peršunom po ukusu, pa štapnim mikserom ili u blenderu usitnite dok se ne dobije ujednačena, kremasta čorba. Služite s krutonima od integralnog hleba.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA