Šta uz meso? Prilog od bundeve ili šargarepe

 
 ≫ 
  • 0

Retko kad se setimo da bundevu ili šargarepu spremimo za prilog onako kako spremamo krompir...

Bundeva ili šargarepa su idealan prilog mesu ili ribi - a količinu odredite po ukusu jer može da se jede i sutradan. Ako mislite da je jedno povrće nedovoljno, a vi izmešajte ova dva - pa dodajte i grašak, jer se crveni i zeleni tonovi super slažu u tanjiru!

- Dimljena ljuta paprika ili kajenska paprika

- Maslinovo ulje

- Beli luk

- So i biber

Ovih pet namirnica u sebi skrivaju GLUTEN, a to ne piše na deklaraciji!

Obložite pleh papirom za pečenje. Naseckajete šagarepu ili bundevu na kockice, isecite beli luk, posolite, pobiberite i dodajte papriku – zatim prelijte maslinovim uljem, sipejte malo vode – pa sve izmešajte. Pecite u rerni dok ne omekša.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Turkulov: Tri osobe sa teškim povredama dovezene u KBC Vojvodina, dve na operaciji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA