Najpoznatije japansko jelo u kućnoj verziji: terijaki losos
Potrebno je:
- fileti lososa isečeni na kocke
- skuvani pirinač za serviranje
- 1 šoljica tamari sosa ili soja sosa
- 2 šoljice belog vina
- 1 ravna kašika smeđeg šećera
- 2 čena belog luka (presečena na pola)
- malo vasabija (može i komadić rena ko nema vasabi, ali bez seckanja)
- komadić svežeg đumbira
Sve sastojke za sos ubacite u šerpicu i kada proključa, kuva se još nekoliko minuta da se sos malo redukuje. Kada se sos ohladi, izvadi se luk, đumbir i ren i potope se fileti losos.
Ovo voće i povrće NIKADA ne treba da ljuštite! Saznajte zašto
Evo šta će se dogoditi s vašim telom ako prestanete da jedete hleb
Meso treba da stoji u sosu oko 15-20 minuta uz okretanje. Zatim se izvadi i griluje na tiganju. Bitno je da temperatura na početku bude visoka. Gotovo meso se skloni iz tiganja na tanjir i u tiganj se sipa ostatak sosa da se potpuno redukuje (postane gust i blago „lepljiv“). Kad je sos gust, riba se vrati na još minut, uz okretanje. Riba u sosu se servira preko pirinča.
Recept: blog Vitki Gurman / Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Reprezentativcu rekli da je završio karijeru zbog problema sa srcem, naš lekar ga vratio na teren
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.