≫ 

Pileća krilca u neodoljivom slatko-ljutom sosu

Pileća krilca obožavamo - posebno kad su servirana s puno (ljutog) sosa.

  • 0

- 1 kg pilećih krilca

- začini po ukusu: začini za piletinu, mleveni biber, beli luk u prahu, mlevena ljuta paprika

Za sos:

- 2-3 čena sitni seckanog belog luka

- 50 g putera

- 125 ml bilo kog BBQ sosa

- 65 ml bilo kog ljutog sosa ili ljuti kečap

- 1 kašičica ljutog senfa

- 1 kašičica meda ili šećera

Pilećim krilcima odstranite onaj najmanji deo na krilu, pa presecite preostala dva dela i odstranite višak kožice. Sve ih lepo oprati i osušiti. U jednu manju posudu ubaciti sve začine i posuti po krilcima. Stavite ih u pleh prekriven aluminijskom folijom. Ostaviti ih pola sata u frižider, pa spremite sos.

Bila je obična devojka pre dve godine, a sada je naša Janja svetski fitnes model! (FOTO) (VIDEO)

U šerpici otopiti puter dodati beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše, dodati šećer i mešati dok se ne otopi, dodati BBQ sos, ljuti sos i senf - pa pustiti da se zagreje i sjedini, povremeno promešajte da ne zagori. Skloniti sa ringle, poklopiti i ostavite na stranu.

Kako da iseckate luk ako ste početnik (VIDEO)

Uključite rernu na 200 stepeni, nauljite malo krilca da se ne zalepe za foliju i pećite dvadesetak minuta. Okrenite pa pecite još dvadesetak minuta ili dok ne porumene. Izvaditi krilca iz pleha,staviti svaki komad u posudu sa sosom, sve ih dobro izmešati da se svako krilce "obavije" sa sosom i poslužiti  sa pomfritom i svežim povrćem. Sa krilcima je idealno pivo.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA