Pljeskavice od mešanog mesa punjene sirom
Za pljeskavice vam je potrebno:
- 600g mešanog mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 2 čena belog luka
- so, biber
- kašičica bio začina
- 2 manja jajeta
- 2-3 kašike prezle
A za nadev pripremite:
- 200g tvrdog sira (gauda)
- 2 kašičice senfa
- 1 čen belog luka
- 2 kisela krastavčića
U činiju staviti mleveno meso,sitno iseckan crni i beli luk, jaja, prezlu, so, biber i biozačin. Sve sastojke dobro promešajte da smesa postane ujednačena i oblikujte veće pljeskavice.
ŠTA DANAS ZA KLOPU: Balkanski ćevapčići i crveni rižoto (VIDEO) (RECEPT)
Mark je ukrstio HAMBURGER i HOT DOG! Pogledajte šta je dobio (VIDEO)
Za nadev pomešajte usitnjen beli luk i zrendan sir i takođe narendane kisele krastavčiće, senf i dobijeni nadev ravnomerno podelite po mesu (na polovinu, pa je drugom polovinom zatvorite). Ivice dobro spojte da nadev prilikom pečenja ne iscuri pa oblikujte.
Pecite ih u tiganju na ulju s obe strane. Poslužite tople u lepinji, uz malo slanine - s pomfritom i salatom po želji.
Foto: Pixabay.com
(Telegraf.rs)
Video: Seljani u suzama: Misteriozno izbijaju požari na imanjima kod Brusa, nestaje plod mukotrpnog rada
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.