Pljeskavice od mešanog mesa punjene sirom

 ≫ 
  • 0

Za pljeskavice vam je potrebno:

- 600g mešanog mlevenog mesa

- 2 crna luka

- 2 čena belog luka

- so, biber

- kašičica bio začina

- 2 manja jajeta

- 2-3 kašike prezle

A za nadev pripremite:

- 200g tvrdog sira (gauda)

- 2 kašičice senfa

- 1 čen belog luka

- 2 kisela krastavčića

U činiju staviti mleveno meso,sitno iseckan crni i beli luk, jaja, prezlu, so, biber i biozačin. Sve sastojke dobro promešajte da smesa postane ujednačena i oblikujte veće pljeskavice.

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Balkanski ćevapčići i crveni rižoto (VIDEO) (RECEPT)

Mark je ukrstio HAMBURGER i HOT DOG! Pogledajte šta je dobio (VIDEO)

Za nadev pomešajte usitnjen beli luk i zrendan sir i takođe narendane kisele krastavčiće, senf i dobijeni nadev ravnomerno podelite po mesu (na polovinu, pa je drugom polovinom zatvorite). Ivice dobro spojte da nadev prilikom pečenja ne iscuri pa oblikujte.

Pecite ih u tiganju na ulju s obe strane. Poslužite tople u lepinji, uz malo slanine - s pomfritom i salatom po želji.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Seljani u suzama: Misteriozno izbijaju požari na imanjima kod Brusa, nestaje plod mukotrpnog rada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA