Spremite mućkalicu - izuzetnu kao da je sa salaša!
Kad pravimo mućkalicu, izmešaćamo različita mesa i povrće, pikantno ih začinimo - pa uživamo u jednom od omiljenih nacionalnih specijaliteta.
- 200g teletine
- 200g svinjetine
- senf
- 2 kašike ulja
- 150g crnog luka
- 150g paprika iz turšije
- kašika paradajz-pirea
- malo supe od mesa
- gustin po potrebi
Obe vrste mesa iseckajte na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće. Premažite ih uljem i ostavite da odstoje oko sat. Potom ih namažite senfom i ispecite na roštilju. Alternativa je tiganj ili gril-toster.
IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Musaka sa slaninom i sirom (VIDEO)
ŠTA DANAS ZA KLOPU: Slasna kalcona s povrćem i mocarelom (VIDEO) (RECEPT)
Oljuštite crni luk i isecite ga na krupnije kocke. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte paprike iseckane na kockice. Umešajte kašiku paradajz-pirea, nalijte malo supe, posolite i začinite tucanom paprikom. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Ako je mućkalica ređa, dodajte malo gustina.
Foto: Unsplash.com
(Telegraf.rs)
Video: Sneg u zapadnoj Srbiji
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.