Spremite mućkalicu - izuzetnu kao da je sa salaša!

 ≫ 
  • 0

Kad pravimo mućkalicu, izmešaćamo različita mesa i povrće, pikantno ih začinimo - pa uživamo u jednom od omiljenih nacionalnih specijaliteta.

- 200g teletine

- 200g svinjetine

- senf

- 2 kašike ulja

- 150g crnog luka

- 150g paprika iz turšije

- kašika paradajz-pirea

- malo supe od mesa

- gustin po potrebi

Obe vrste mesa iseckajte na komadiće, pa ih nabodite na drvene ili metalne ražnjiće. Premažite ih uljem i ostavite da odstoje oko sat. Potom ih namažite senfom i ispecite na roštilju. Alternativa je tiganj ili gril-toster.

IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Musaka sa slaninom i sirom (VIDEO)

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Slasna kalcona s povrćem i mocarelom (VIDEO) (RECEPT)

Oljuštite crni luk i isecite ga na krupnije kocke. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite luk, pa dodajte paprike iseckane na kockice. Umešajte kašiku paradajz-pirea, nalijte malo supe, posolite i začinite tucanom paprikom. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Ako je mućkalica ređa, dodajte malo gustina.

Foto: Unsplash.com

(Telegraf.rs)

Video: Sneg u zapadnoj Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA