Najukusnija kineska piletina koju ste ikada probali - kod kuće!
Najlakši i najukusniji recept koji ćete obožavati je pred vama!
Pirinač
Isperite 150g pirinča dugog zrna u više voda i stavite da se kuva u šerpi sa puno vode. Ovako pirinač neće biti lepljiv. Dok se kuva spremite piletinu.
Piletina
- malo ulja za prženje, susamovo je idealno
- 150g belog mesa, sečeno na žilijen (trakice)
- 150g miksa povrća (plavi patlidžan i tikvice sečeni na tanke kolutiće ili polumesec formu, praziluk sečen na trakice)
- 20 g badema, sečenog na polovine
- kašičica susama
- 1 kašike sosa od ostriga
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike pavlake za kuvanje
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1/3 šoljice belog vina
Piletinu ubaciti na dobro zagrejano ulje i kada bude 70% gotova dodati povrće, malo propržiti pa ubaciti i bademe. Kada povrće i badem dobiju boju, dodajte soja sos i belo vino, pa ostavite da se malo krčka
ŠTA DANAS ZA KLOPU: Slasna kalcona s povrćem i mocarelom (VIDEO) (RECEPT)
IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Musaka sa slaninom i sirom (VIDEO)
Zatim ubacite sos od ostriga, sirće i pavlaku. Još malo ukuvati jelo da se sos zgusne. Susam se dodaje pri serviranju. Dodati par štapića uz jelo. Servirati uz pirinač i klasičnu salatu od zelenog kupusa.
(Telegraf.rs)
Video: Srbijavoz preporučuje putnicima da karte kupuju putem mobilne aplikacije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.