Najukusnija kineska piletina koju ste ikada probali - kod kuće!

  • 0

Najlakši i najukusniji recept koji ćete obožavati je pred vama!

Pirinač

Isperite 150g pirinča dugog zrna u više voda i stavite da se kuva u šerpi sa puno vode. Ovako pirinač neće biti lepljiv. Dok se kuva spremite piletinu.

Piletina

- malo ulja za prženje, susamovo je idealno

- 150g belog mesa, sečeno na žilijen (trakice)

- 150g miksa povrća (plavi patlidžan i tikvice sečeni na tanke kolutiće ili polumesec formu, praziluk sečen na trakice)

- 20 g badema, sečenog na polovine

- kašičica susama

- 1 kašike sosa od ostriga

- 2 kašike soja sosa

- 2 kašike pavlake za kuvanje

- 1 kašika jabukovog sirćeta

- 1/3 šoljice belog vina

Piletinu ubaciti na dobro zagrejano ulje i kada bude 70% gotova dodati povrće, malo propržiti pa ubaciti i bademe. Kada povrće i badem dobiju boju, dodajte soja sos i belo vino, pa ostavite da se malo krčka

ŠTA DANAS ZA KLOPU: Slasna kalcona s povrćem i mocarelom (VIDEO) (RECEPT)

IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Musaka sa slaninom i sirom (VIDEO)

Zatim ubacite sos od ostriga, sirće i pavlaku. Još malo ukuvati jelo da se sos zgusne. Susam se dodaje pri serviranju. Dodati par štapića uz jelo. Servirati uz pirinač i klasičnu salatu od zelenog kupusa.

(Telegraf.rs)

Video: Srbijavoz preporučuje putnicima da karte kupuju putem mobilne aplikacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA