Najlepša junetina u pivu, po receptu poznate kuvarice Džulije Čajld
„Mastering the Art of French Cooking“ Džulije Čajld nije samo kuvar po kome se kuva, već i knjiga koja se pažljivo čita. Među njegovih skoro 800 stranica, ne možete da ne primetite preukusno belgijsko jelo: Carbonnades à la Flamande.
Pogledajte pripremu jela na video snimku - a mi vam dajemo i prevod originala iz pomenutog kuvara.
Za Carbonnade vam je potrebno:
- oko 1kg junetine sečene na komade (ne moraju da budu najmekši delovi od buta jer se jelo dugo kuva)
- oko 1/2 kg krupnije iseckanog crnog luka
- 2 kašike masti od mangulice (ili obične masti)
- 4 čena belog luka
- so i biber
Na većem i težem tiganju isprižite komade junetine, posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja pa ispržite luk. Kada je gotov ubaciti i seckani beli luk. Ređa se u manju vatrostalnu posudu ili đuvečaru red mesa, red luka i tako još jednom.
- 1 čaša domaćeg junećeg stoka
- 2 čaše svetlog piva
- 1 puna kašika šećera
- peršun, timijan i nekoliko lovorovih listića
- 1 kašika gustina
- 2 kašike vinskog sirćeta
U istom tiganju se zagreje stok i doda šećer. Doda se i pivo u tiganj i kada se zagreje, prelije se meso i luk u vatrostalnoj posudi. Sve se pokrije začinima pa aluminijumskom folijom ili poklopcem, i ubaci u rernu na oko 2 sata.
ZAPANJUJUĆI REZULTATI: Hipermarketi JEFTINIJI od piljara!
PODIGNUTA RAMPA ZA NAŠU GOVEDINU: Od sutra moguć izvoz goveđeg mesa u BiH
Kada meso potpuno omekša nakon oko 2 sata u rerni, ocedi se sos (treba da bude oko 1-1.5 čaše) i izmeša sa kašikom gustina i 2 kašike vinskog sirćeta – sve se malo prokuva da se zgusne, koriguju se začin pa se ponovo prelije preko mesa i vrati na kratko u još uvek toplu ali isključenu rernu.
Prevod recepta preuzet s bloga "Vitki Gurman"
Ovo je najlepša slika jela koju smo našli na Instagramu da vas inspirišemo!
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.