Najlepša junetina u pivu, po receptu poznate kuvarice Džulije Čajld

 ≫ 
  • 0

„Mastering the Art of French Cooking“ Džulije Čajld nije samo kuvar po kome se kuva, već i knjiga koja se pažljivo čita.  Među njegovih skoro 800 stranica, ne možete da ne primetite preukusno belgijsko jelo: Carbonnades à la Flamande.

Pogledajte pripremu jela na video snimku -  a mi vam dajemo i prevod originala iz pomenutog kuvara.

Za Carbonnade vam je potrebno:

- oko 1kg junetine sečene na komade (ne moraju da budu najmekši delovi od buta jer se jelo dugo kuva)

- oko 1/2 kg krupnije iseckanog crnog luka

- 2 kašike masti od mangulice (ili obične masti)

- 4 čena belog luka

- so i biber

junetina u pivu YT PrintSkrin: Youtube

Na većem i težem tiganju isprižite komade junetine, posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja pa ispržite luk. Kada je gotov ubaciti i seckani beli luk. Ređa se u manju vatrostalnu posudu ili đuvečaru red mesa, red luka i tako još jednom.

- 1 čaša domaćeg junećeg stoka

- 2 čaše svetlog piva

- 1 puna kašika šećera

- peršun, timijan i nekoliko lovorovih listića

- 1 kašika gustina

- 2 kašike vinskog sirćeta

U istom tiganju se zagreje stok i doda šećer. Doda se i pivo u tiganj i kada se zagreje, prelije se meso i luk u vatrostalnoj posudi. Sve se pokrije začinima pa aluminijumskom folijom ili poklopcem, i ubaci u rernu na oko 2 sata.

ZAPANJUJUĆI REZULTATI: Hipermarketi JEFTINIJI od piljara!

PODIGNUTA RAMPA ZA NAŠU GOVEDINU: Od sutra moguć izvoz goveđeg mesa u BiH

Kada meso potpuno omekša nakon oko 2 sata u rerni, ocedi se sos (treba da bude oko 1-1.5 čaše) i izmeša sa kašikom gustina i 2 kašike vinskog sirćeta – sve se malo prokuva da se zgusne, koriguju se začin pa se ponovo prelije preko mesa i vrati na kratko u još uvek toplu ali isključenu rernu.

Prevod recepta preuzet s bloga "Vitki Gurman"

Ovo je najlepša slika jela koju smo našli na Instagramu da vas inspirišemo!

A photo posted by @danigonuga on

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA