≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Vreme je da se spusti na zemlju": Željko Obradović otkrio šta je rekao Aleksi posle Manile

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Partizana očekuje velike stvari od plejmejkera u novoj sezoni

  • 4
Aleksa Avramović, Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Trener Partizana Željko Obradović dao je intervju za Sport klub, gde je pričao posebno o zvezdi reprezentacije Srbije sa poslednjeg Mundobasketa, Aleksi Avramoviću, od koga ima velika očekivanja i u Partizanu ove sezone.

Obradović ističe da je Aleksin uspon krenuo kada je premešten sa pozicije dva na mesto plejmejkera, a to je prepoznao i selektor Svetislav Pešić.

- Aleksa koji treba da shvati da treba da bude jedan od lidera ovde. On zna kako je sarađivati sa mnom. Njegova uloga plejmejkera u reprezentaciji je posledica toga što smo pre dve godine pričali on i ja o tome, ja sam mu rekao treba da igra na pleju iako ceo život igra na dvojici jer tu nema mesta u reprezentaciji. I uspeo je kroz krvav rad da selektor stekne poverenje u njega, da stekne poverenje saigrača u reprezentaciji, da ga proglašavaju za jednog od najboljih odbrambenih igrača u ovom trenutku, sve to on treba da da i Partizanu. Što ne sumnjam. Njegova ambicija je ogromna, on voli košarku, voli ljude i nadam se da će u tom stilu i nastaviti.

Obradović je otkrio i šta je rekao Avramoviću posle Mundobasketa, gde je bio najveće otkrovenje i miljenik navijača.

- Prvo sam mu čestitao, a onda sam mu rekao da je vreme da se spusti na zemlju. Sad se vratio u Partizan i sad idu nove stvari. Bio sam srećan mnogo zbog njega, zaslužio je sve što je posle toga sledilo i dočeci u Čačku i u njegovoj školi. Videlo se da je napravio nešto gde su ljudi prepoznali i gde su svi želeli da mu se zahvale. Za mene nije ništa novo što je tako krao lopte, ima Aleksa to da ukrade loptu, ali ima i to da mnogo puta ispadne iz igre. Izvinjavam se ja sam trener. Aleksa i ja pričamo mnogo o tome, Aleksa ima dobrih strana ali ima i mana, a ja sam taj koji mora da koriguje.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: Za Beograd je mnogo važno da su i Partizan i Zvezda u Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obilić

    28. septembar 2023 | 14:49

    Momak je pravi biser, dijamant koga treba brusiti dati mu punu podrsku i da radi trenira i igra sto vise i dobice Partizan i reprezentacija odlicnog igraca. Ali na njegovu zalost ti ces ga ugasiti, mozes ti da pricas sta hoces mi slepi kod svojih ociju nismo, drugacije je igrao kod tebe sputavao si ga mnogo kao i Smajilagica,Trifunovica,Balsu i Tristana celu petorku si sputavao, Avramovic je procvetao kod Pesica samo tako treba i da nastavi nisi ti tu da ga spustas vec da ga dizes i oblikujes u pravog igraca. Mnogi sportski radnici ce ti ovo reci.

  • Lakirana cipelica

    28. septembar 2023 | 15:07

    Deda uzmi štapove za pecanje i polako na Moravu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA