Najbolja evropska ekipa pravi iznenađujuće promene u svom sastavu

 
 
 ≫ 
  • 0

Da li je ovo rizičan potez za G2?

Danas se kao iz vedra neba pojavila informacija da će se najbolja evropska Valorant ekipa, G2, rastati sa Belgijancem Davidom “davidp” Prinsom nakon što nisu uspeli da se plasiraju u finale EU First Strike turnira.

Jedan od najpoznatijih esports novinara, NeLendirekt, je pre par sati napisao da će organizaciju napustiti Davidp i Džejkob “pyth” Mourujarvi, da bi ubrzo nakon toga prepravio svoj tekst, pošto je dobio informacije da će Šveđanin ipak ostati član ekipe.

Zašto je ovakva informacija toliko veliko iznenađenje?

Od početka profesionalne scene, G2 je apsolutno neprikosnoven u Evropi, pošto su do poslednjeg turnira, EU First Strike-a, bili neporaženi. Osvojili su svako takmičenje i nijedna ekipa nije uspela da ih savlada sve dok sada to nije uradio Heretics. Ipak, imali su odličnu sezonu iza sebe i svi smo očekivali da će ista petorka nastaviti da se takmiči i naredne godine, ali očigledno to nije bilo o njihovim planovima. Ovaj poraz su očigledno videli kao veliki neuspeh, zbog čega žele da naprave promene.

Kako stoje stvari, organizacije želi da pronađe novog kapitena i lidera ekipa, a smatraju da Davidp nije dovoljno dobar u toj ulozi. Biće zanimljivo videti za koga će se odlučiti organizacija. Da li će to biti neko novo lice, ili možda još jedan bivši CS:GO profesionalac koji želi da promeni zanimanje.

Za Davida ovo sigurno neće biti lepa vest, naročito kada zna koliko je dominantan bio ove sezone. Ipak, smatramo da to ne bi trebalo previše da ga obeshrabri, pošto je pokazao dovoljno visok kvalitet igre da bez problema pronađe novu organizaciju.

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA