≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

FIFA otkriva da će se Soccer Esports Championship igrati u Rocket League-u

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rocket League, fudbalska video-igra koju je razvio i objavio Psyonix, FIFA je izabrala da ona bude domaćin esport takmičenja.

  • 0
rocket-league22 Foto: Epic Games/Psyonix/Rocket League

Fudbalska organizacija FIFA je zapravo postala veći gubitnik odvajanjem od EA Sportsa, uprkos činjenici da je njen predsednik Gianni Infantino rekao da će FIFA uvek biti najpoznatije i najbolje fudbalsko ime u svetu video igara.

I dok postoji neka teoretska šansa da bi se FIFA vratila sa nekom igrom u budućnosti, mi imamo najbolju moguću potvrdu u celoj ovoj pohlepi.

Naime, FIFA je najavila prvo svetsko fudbalsko prvenstvo u esportu – FIFAe World Cup – na kojem će se takmičiti 16 nacija. Oni to nazivaju velikim korakom u njihovoj nameri da prihvate fudbalsku esport scenu, ali u čemu je problem: ne postoji FIFA esport igra. Dakle, svetsko prvenstvo u esportu u fudbalu će se igrati u igri koja ima fudbalsku temu, ali nije fudbalska simulacija.

I kao što je Kristijan Volk, direktor eFootballa i igara u FIFA-i, rekao: „FIFAe Svetsko prvenstvo sa Rocket League-om započinje novu eru za FIFU, pružajući revolucionarnu platformu članicama FIFE da se takmiče u jednom od najrelevantnijih esport naslova.”

U najmanju ruku, možemo reći da nas očekuje veoma zanimljivo prvenstvo, s obzirom na to da je Rocket League veoma popularna igra, sa velikom bazom igrača.

Igra je dostigla vrhunac kada ju je Epic Games učinio besplatnom za igru, sa jednostavnom, ali privlačnom mehanikom. Ovo fudbalsko prvenstvo FIFAe Rocket League trebalo bi da privuče veliki broj gledalaca, s obzirom na okolnosti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA