Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuvena hot-tub strimerka ulaže u esport

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko bi ovo očekivao?

  • 0
amouranth-stream-twitch-wildcard-24-2 Foto: Wildcard Gaming

Amouranth, lice Twitch hot-tub sekcije i jedna od najpopularnijih strimerki na svetu, odlučila je da uloži u severnoameričku esports scenu sa novim partnerstvom sa organizacijom Wildcard Gaming.

WG je na Twitteru najavio saradnju sa strimerkom, koja je danas postala suvlasnica organizacije. Ovo znači da će Amouranth biti uključena samo u ”biznis stranu” partnerstva, i da neće kreirati sadržaj za ekipu.

Esports možda nije najprofitabilnija industrija, ali Amouranth svakako ima para za bacanje, ali i iskustva. Strimerka je 2021. godine kupila Circle K benzinsku pumpu, što je u početku delovalo kao vrlo neobičan potez. Godinu dana kasnije je kupula još jednu, ovog puta 7-Eleven brenda. Čini se da su se ove investicije isplatile, pošto se procenjuje da Amouranth trenutno vredi oko 25 miliona dolara.

Strimerka se u skorijem periodu više fokusira na gejming sadržaj, tako da od svog OnlyFans naloga mesečno zarađuje manje novca nego ranije. Amouranth tvrdi da trenutno zarađuje ”samo” milion dolara mesečno.

Osnovan 2017. godine, Wildcard Gaming trenutno poseduje ekipe u Rainbow Six Siege i Counter-Strike 2.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA