Najbolji letnji esports turniri

 
 
  • 0

Letnja sezona nam je već donela dosta uzbuđenja, sjajnih duela i još lepših poteza, ali još nije kraj letnje zabave.

Mnoge zemlje su ponovo otvorile aerodrome, a krenule su i masovne vakcinacije. Za sada se čini da se esports scena polako vraća u kakvu takvu normalu, međutim većina organizatora turnira i dalje ih pravi bez publike. Ali postoji šansa da će se navijači vrlo brzo vratiti. U nastavku osvrnućemo se na najzanimljivije turnire koji su se odigrali, ili tek trebaju da se održe tokom ovog leta, a ne smete ih propustiti ako ste pravi ljubitelj esportsa.

WEPLAY ANIMAJOR 2021 (Dota 2)

Studiju WePlay je pripala čast da organizuje drugi i poslednji Dota Major u ovoj sezoni. Turnir je održan početkom juna u lan formatu u Kijevu, ali bez prisustva publike. Studio je bio jedan od lepših koje smo mogli da vidimo na esports događajima, a turnir je pratio prepoznatljiv Dota 2 format takmičenja. Osamnaest ekipa iz šest regija takmičilo se u Wild Card, Group Stage i Playoff fazama, a nakon gotovo dve nedelje, kineska ekipa PSG.LGD je u finalu ubedljivo savladala američki Evil Geniuses. Ovaj Major je bila poslednja prilika timovima da se domognu učešća na najvećem Dota 2 turniru, The International-u.

ESL ONE SUMMER (Dota 2)

Sledeći Dota 2 turnir je počeo odmah nakon što se Major završio. Organizatori ESL One Summer turnira su direktno pozvali devet ekipa, a ostali timovi su se kroz kvalifikacije borili za preostala tri mesta. Do finala su stigli ruski Virtus.pro i korejski T1. Virtus je uspeo da popravi utisak sa AniMajor-a, a T1 je samo nastavio na ovom turniru sa dobrim igrama, koje su takođe prikazali i na Majoru osvojivši treće mesto. T1 je u odličnom finalu uspeo da pobedi sa 3-2.

IEM SUMMER 2021 (CS:GO)

Turnir je počeo u slično vreme kao i letnji Dota 2 Major, a ljubitelji CS:GO-a su imali priliku da navijaju za ekipu Gambit Esports koja je u brutalnom finalu pobedila OG sa 3-0. Iako je ruski tim bio jako blizu ispadanja sa turnira, kada ih je Team Vitality dobio sa 2-0, ekipa se ipak probila do velikog finala kroz donji breket i osvojila veliku nagradu.

BLAST PREMIER SPRING 2021 FINALS (CS:GO)

Još jedan uspešan turnir za timove iz Istočne Evrope. Najboljih osam timova iz prolećnog perioda je obezbedilo učešće na turniru koji je imao nagradni fond od 425,000 dolara. U finalu su se susreli Natus Vincere i Gambit, a ruski tim je još jednom bez poraza završio finalni meč.

IEM COLOGNE 2021 (CS:GO)

Turnir je zakazan za 8. jul u Kelnu, Nemačka. Na njemu će učestvovati 24 tima iz svih regiona, a nagradni fond je fenomenalnih milon dolara. Situacija sa Kovidom se u Nemačkoj popravila, tako da očekujemo da se turnir održi bez ikakvih odlaganja, i da igrači bez dodatnih komplikacija dobiju vize. Na turniru neće biti gledaoca, pa ćete morati da onlajn bodrite vaše omiljene timove.

ESL PRO LEAGUE SEASON 14 (CS:GO)

Nova sezona ESL lige će trajati gotovo 30 dana. Turnir bi trebao da počne 16. avgusta, a na njemu će biti 24 ekipe. Trenutno je poznato 17 ekipa i ''partnera'', a ostali učesnici biće pozvani na osnovu njihovog plasmana na ESL World tabeli i regionalnim takmičenjima. Ekipe će se boriti za nagradni fond od 750,000 dolara. Takmičenje možete gledati na zvaničnim Twitch i Youtube kanalima.

THE INTERNATIONAL 10 (DOTA 2)

Možda jedan od najvećih događaja ovog leta je u problemu. Švedska vlada nije dala zaštićeni status turniru i odbila da ga klasifikuje kao sportski događaj, tako da Valve mora da traži novu lokaciju za njihov prestižni šampionat. Trenutno se užurbano traže novi domaćini, a i mnogi igrači teže dolaze do viza. Neki veruju da će se turnir još jednom odložiti, a mi ćemo vas obavestiti čim saznamo šta su organizatori odlučili. Nagradni fond je od prošle godine i iznosi preko 40 miliona dolara.

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA