Otkazan još jedan esports turnir, ovoga puta Fortnite World Cup 2021

 
 
  • 0

Korona ne slabi.

Milijarderska gejming kompanija Epic Games je potvrdila da je najveći Fortnite turnir godine, Fortnite World Cup 2021, nažalost otkazan.

Trenutna COVID-19 pandemija je zadala težak udarac svim velikim esports naslovima, a ni Fortnite nije izuzetak. Različite organizacije su pokušale da reše, ili bar ublaže ovaj problem na razne načine, što se u većini slučajeva svodilo na otkazivanje LAN događaja. Iako je esport moguće svesti samo na onlajn turnire, takav potez bi oštetio celu industriju, što u strukturnom, tako i u finansijskom smislu.

fortnite-epic1223 Foto: Epic Games

Ipak, kada je bezbednost igrača i čitave gejming zajednice u pitanju, Epic Games je definitivno napravio dobar potez. Kompanija je izjavila da su nameravali da sledeće godine započnu novu sezonu LAN turnira, ali da je bezbednost ipak na prvom mestu. Zbog toga su svi offline Fortnite događaji, uključujući i Fortnite World Cup 2021, otkazani do daljnjeg, i prebačeni u onlajn format.

Celu izjavu Epic-a možete pročitati ovde.

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA