Kina ove godine planira da uloži preko 150 miliona dolara u esports

 
 
  • 0

Veoma atraktivan nagradni fond za tako popularnu igru

Opština grada Pekinga je tokom konferencije za štampu predložila svoj plan za novi esports program za 2021. godinu. Službenik kineskog kulturnog centra je najavio godišnji međunarodni šampionat u igri Honor of Kings, koji će se održati 28. avgusta u Nacionalnom Olimpijskom Sportskom Centru. Stadijum će ugostiti 6300 navijača, a takmičari će se boriti za neverovatan nagradni fond od 7,77 miliona dolara.

U avgustu 2020. godine, Honor of Kings Šampionski Kup je postao prvo internacionalno esports takmičenje sa ograničenom publikom tokom pandemije. Kompanija koja je razvila ovu popularnu video igru je u januaru 2021. godine zvanično objavila da planira investiciju od 154 miliona dolara u Honor of Kings ekosistem. Prvi korak je Honor of Kings Šampionski Kup, koji će imati nagradni fond od 7,77 miliona dolara, koji je za 56% veći od prošlogodišnjeg, koji iznosi 4,9 miliona dolara.

Pored fokusa na Honor of Kings ekosistem, poznato je da će investirati i u druge esportove, poput igara Call of Duty, CS:GO i Dota 2. Informacije o ovim turnirima trenutno nisu poznate.

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA