Otkriven program 31. Jugoistočno-Azijskih Igara: Koje esportove možemo da očekujemo?

 
 
 ≫ 
  • 0

Jugoistočno-Azijske Igre su najveće i najvažnije sportsko takmičenje u Jugoistočnoj Aziji, sa 11 zemalja učesnica iz ovog regiona. Održava se svake dve godine, a ovogodišnji program uključuje preko 50 različitih disciplina. Pored sportova kao što su fudbal, streljaštvo i džudo, takmičari će odmeriti snage i u esports naslovima, kao što su League of Legends: Wild Rift i PUBG Mobile.

Ministarstvo kulture, sporta i turizma Vijetnama je nedavno otkrila listu svih sportova koji će se igrati na ovogodišnjem izdanju Jugoistočno-Azijskih Igara, koje će se održati u Hanoju. Na listi se našlo 8 igara, od kojih će se 5 igrati na mobilnim telefonima, a 3 na PC.

wild-rift2 Foto: Riot Games/LoL: Wild Rift

Od mobilnih naslova, gledaćemo Mobile Legends: Bang Bang (MLBB), League of Legends: Wild Rift, PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) Mobile, Free Fire i Arena of Valor, dok nas na PC-ju čekaju League of Legends, CrossFire, i FIFA Online 4. Wild Rift će biti podeljen na mušku i žensku diviziju.

Esports je kao kategorija svoj debi na Jugoistočno-Azijskim Igrama napravio 2019. godine, na Filipinima. Esports naslovi koji su se tada igrali su Dota 2, StarCraft II, Hearthstone,  MLBB i Arena of Valor i Tekken 7.

31. Jugoistočno-Azijske Igre će se održati u Vijetnamu u periodu od 21. novembra do 2. decembra 2021. godine.

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA