U Čikagu počeo projekat esports arene u vrednosti od $30 miliona

 
 
 ≫ 
  • 0

Najveća briga meštana je da li će biti dovoljno parking mesta

Esports industrija je u protekloj deceniji ostvarila neverovatan napredak, a u Sjedinjenim Američkim Državama danas može da stoji rame uz rame čak i sa NFL-om. Kompeticija postaje jača, a broj navijača, turnira i nagradnih fondova neprekidno raste, čak i u jeku trenutne COVID-19 pandemije. Sa milionima dolara na kocki, sve više i više mladih esportista stupa na scenu.

Sa razvojem popularnosti esportova kao što su Call of Duty, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Dota 2 i Overwatch, raste i potreba za većim sportskim arenama i stadionima. Iako nas je korona potpuno izbacila iz takta, mora se planirati za budućnost.

Građevinski odbor grada Čikaga je nedavno odobrio projekat esports arene ''Surge'' u vrednosti od 30 miliona dolara. Ako dođe do ublažavanja restriktivnih mera i otvaranja mogućnosti za veći kapacitet stadiona, nova esports arena će moći a primi do 1,040 ljudi, uključujući igrače i navijače.

Arena će zauzeti oko 10,000 kvadratnih metara u čikaškom Bronzvil distriktu. Meštani su oduševljeni što će se u njihovom komšiluku naći prostor namenjen esportu, ali su zabrinuti da li će biti dovoljno parking mesta u okolini.

Konstrukcija arene bi trebalo da počne u toku ove godine.

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA