Niklas Bendtner ulaže u esport sa novom kompanijom Legendary Gaming Group

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Poznati fudbaler želi da podrži razvoj esporta u Danskoj.

Bivši fudbaler Arsenala Niklas Bendtner je zvanično osnovao kompaniju Legendary Gaming Group, koja se fokusira na menadžment i investicije u sferi esporta. LGG je već stekao većinski udeo u nekoliko esports kompanija, uključujući New Breed Agency, Legendary Arena, Team Singularity i još jedan neimenovani brend.

Niklasov partner je Morten Hoj Jensen, bivši izvršni direktor danske esports organizacije Tricked Esport, koja je ugašena 2023. godine. Prema zvaničnom saopštenju, Bendtner i njegovi saradnici rade na trogodišnjem investicionom planu od početka 2024. godine.

Bendtnerov najpoznatiji klub je Arsenal. Daleko od terena, bivši fudbaler je poznati ljubitelj esporta. Predstavljao je Dansku u prijateljskom meču na BLAST Premier Fall 2022. Bendtner je 2022. godine takođe osnovao esports organizaciju Prosapia Esports, ali je tim neaktivan od 2023.

”Jako sam zadovoljan timom koji smo okupili u LGG-u. Fasciniran sam esports industrijom i jedva čekam da radim na njenom napretku. Moja uloga u kompaniji će biti konstantno aktivna ali još uvek nije 100% odlučeno koja će to pozicija biti”, izjavio je Bendtner.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA