Fifa Ultimate Team zaradio 1,62 milijarde dolara samo u finansijskoj 2021.

 
 
  • 0

FUT je već godinama najpopularniji gejm mod u Electronic Arts-ovoj simulaciji fudbala i učestvuje sa 53% u ukupnoj zaradi kompanije tokom finansijske 2021.

Fifa Ultimate Team je prvi put predstavljen u Fifa 09 verziji i morali ste da platite ako ste želeli da ga igrate. To se promenilo od Fife 11 kada je mod postao besplatan, a popularnost mu je naglo porasla. Iako je besplatan, postoji dosta stvari koje možete u njemu da kupite ako želite da sastavite vaš tim iz snova i imate šanse protiv drugih igrača onlajn. Ovo ga je učinilo jednim od EA-ovih najunosnijih izvora dodatnog prihoda.

U ovoj finansijskoj godini EA je zaradio 1.62 milijarde dolara, što je za 9% više u poređenju na prošlu godinu. Prihodi od dodatnih sadržaja u igrama su takođe porasli. EA je u toj kategoriji skupio 3.07 milijarde dolara, dok je prošle godine uspeo da zaradi 2.83 milijarde. Zarada od ovih sadžaja je porasla u periodu od 2018-2021 za 14.7%.

Ukupna zarada ove godine EA-a je 5.63 milijarde dolara, a velikim delom su odgovorne uživo usluge i drugi sadržaji. Uživo usluge, prihodi od prodaje dodatnog sadržaja na različitim platformama, prihodi od licenci, pretplate, oglašavanje i lecenciranje proizvoda koji nisu softver, su učestvovali sa tri četvrtine u dodatnoj prodaji sadržaja u EA igrama.

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA