Zašto je Nejmarov Twitch kanal suspendovan?

 
 
  • 0

Iako su autorska prava trenutno predmet najveće rasprave, ipak nisu razlog ove zabrane.

Trenutna COVID-19 pandemija nam je svima dala više prilike da se posvetimo gejmingu i drugim hobijima. Nekima to nije dovoljno, pa žele da podele svoje gejming sesije prenosom na popularnoj streaming platformi Twitch.

Među njima se našao i brazilski fudbalski reprezentativac Nejmar de Silva Santos Junior, koji je publici već nekoliko puta pokazao da je u poznatoj pucačini Counter Strike: Global Offensive vešt koliko i na terenu. Vrlo brzo je ostvario ogromnu popularnost, a njegov Twitch kanal trenutno broji preko 800,000 pratilaca i prosečno 22,600 pregleda. Međutim, Nejmarov kanal je nedavno suspendovan.

Mnogi su mislili da zabrana ima veze sa puštanjem licencirane muzike i narušavanjem autorskih prava, ali ipak je u pitanju nešto drugo. Naime, Nejmar je navodno u javnost izneo broj mobilnog telefona brazilskog fudbalera Rišarlisona iz Evertona. Podela privatnih podataka na Twitch-u je ogroman prekršaj, pa i nije veliko iznenađenje što je Nejmar momentalno suspendovan.

Još uvek nam nije poznato da li je ova zabrana privremena ili doživotna, ali verovatno ćemo uskoro saznati. Do tada će Nejmar morati da igra CS:GO bez publike.

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA