Najavljen novi međunarodni Dota 2 turnir u Beogradu sa nagradnim fondom od milion dolara

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Slično Counter-Strike izdanju ovog turnira, i BetBoom Dacha Belgrade Dota 2 2024 će se igrati u Sava Centru.

Posle dve veoma uspešne sezone BetBoom Dacha CS2 turnira, organizator Fissure je zvanično najavio svoj prvi Dota 2 događaj u Beogradu. BetBoom Dacha Belgrade Dota 2 2024 će se održati od 19. do 26. oktobra, uživo u Sava Centru. Ako organizator zadrži format prethodnih CS2 turnira, ni ovaj događaj nažalost neće biti otvoren za publiku, ali možda se predomisle!

Na turniru će se takmičiti ukupno 12 ekipa za deo nagradnog fonda od milion dolara. Direktne pozivnice su za sada dobili Team Falcons, Team Liquid, Gaimin Gladiators, Team Spirit i BetBoom Team. Svaki od ovih timova se trenutno takmiči na 13. International šampionatu u Kopenhagenu.

Fissure treba da podeli još dve pozivnice, dok će ostala mesta pripasti najboljim ekipama sa regionalnih kvalifikacija – jedan tim po regionu će obezbediti plasman za turnir (Zapadna Evropa, Istočna Evropa, Kina, Jugoistočna Azija i Amerika). Regionalne kvalifikacije će se održati od 19. do 28. septembra.

Informacije o formatu i prenosu turnira ćemo naknadno objaviti.

Beograd je logična lokacija za međunarodni turnir ovakvog kalibra, ne samo zato što je Dota 2 jedan od najpopularnijih esportova u Srbiji, već i što profesionalni timovi u našem glavnom gradu često imaju pripreme za druge događaje, uključujući Team Spirit i Gaimin Gladiators. Momci iz Spirita su u jednom periodu čak živeli u Beogradu.

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA