The International 5 šampion, Piter ''ppd'' Dager, ponovo se vraća na profesionalnu scenu

 
 
  • 0

Najglasniji kapiten američke Dota 2 scene nije dugo izdržao u penziji.

Vođa nekada najbolje ekipe na svetu Evil Geniuses, već nekoliko godina ne uspeva da ponovi makar slične rezultate koje je postigao sa Severno američkom organizacijom. Piter je tvrdoglavo želeo prethodnih sezona da se takmiči u najjačoj Dota 2 regiji (EU) i dokaže da je jedan od najboljih kapitena na svetu.

U prvom momentu izgledalo je kao da će njegov plan uspeti dok je predstavljao organizaciju OpTic Gaming sa kojom se plasirao na The International 8 i završio na 7-8. mestu. Dokazaće se da je ovo najdalje dokle može da dođe sa nekim timom u EU regiji kojom su surovo vladale ekipe OG, Team Secret i Team Liquid.

Iako je još jedna poznata organizacija stala iza Pitera 2018. godine (Ninjas in Pyjamas), američki igrač je uspeo da uzme samo dva Majnor turnira za nešto više od godinu dana. Ppd je tokom svoje karijere često razmišljao o penziji, i to je mnogo puta javno priznavao, ali u aprilu prošle godine prestao je da viče vuk i odlučio da se povuče sa profesionalne scene.

Ako poznajete Pitera onda znate da ''jednostavno'' nije reč koja se nalazi u njegovom rečniku, tako da je sa novom DPC sezonom, američki veteran, odlučio da se vrati Doti i takmičenju na domaćem terenu. U novoj sezoni ppd će igrati u sastavu pod nazivom Sadboys, a pridružio mu se još jedan veteran i igrač sa kojim je osvojio The International 5, Klinton ''Fear'' Lumis.

Može li američka Dota scena uopšte da se takmiči sa drugim regionima, jer na toj teritoriji postoji samo jedna stabilna profesionalna organizacija, Evil Geniuses? Videćemo šta američki Dota veterani imaju da kažu na to. Tim Sadboys čine:

  1. Kilnton ''Fear'' Lumis
  2. David ''dnm'' Kosio
  3. David ''Moo'' Hal
  4. Džingdžun '' Sneyking'' Vu
  5. Piter ''ppd'' Dager

Video: Nastavak suđenja protiv roditelja dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u O.Š. "Vladislav Ribikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA