Glasine: NiKo posle Majora potpisuje za Falcons

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Glasine sugerišu da bi Nikola ”NiKo” Kovač uskoro mogao da pređe u Falcons!

Čini se da bi četvorogodišnja saradnja između Nikole “NiKo” Kovača i G2 mogla da se završi, jer više izvora sugeriše da je na putu da se pridruži timu Falcons nakon završetka tekuće sezone na Perfect World Shanghai Majoru. Prvi je ovu informaciju preneo francuski strimer i insajder Sebastien “KRL” Perez, koji je u subotu naveo da su G2 i Falcons postigli dogovor o transferu, koji bi trebalo da bude realizovan početkom 2025. godine, a sve zavisi od potpisivanja ugovora od strane NiKa.

Dva dana kasnije, Sheep Esports je izvestio da je dogovor zaključen u ponedeljak i da je vrednost transfera između 1 i 1.2 miliona dolara. Prema istom izvoru, NiKo planira da potpiše trogodišnji ugovor sa Falconsima, koji bi stupio na snagu od 1. januara.

Ovo je drugi put da Falcons pokušava da dovede NiKa. Krajem 2023. godine, kada je saudijska organizacija formirala ambiciozni novi roster, činilo se da je Nikola veoma blizu pridruživanja Emilu “Magisk” Reifu i Marku “Snappi” Fajferu u timu, ali je u poslednjem trenutku odlučio da ostane u G2 za sezonu 2024.

Nakon neuspeha da potpišu najboljeg igrača iz 2023. godine, Falcons se suočava sa poteškoćama u ispunjavanju visokih ciljeva koje su postavili nakon što su doveli Magiska i Danija “zonic” Sorensena iz Vitality-ja, sa ambicijom da stvore novu CS velesilu. Njihov najbolji rezultat u 2024. godini ostaje plasman među četiri najbolja tima na IEM Katowice početkom godine, dok je tim još uvek imao Mohamada “BOROS” Malhasa u postavi.

Međutim, Jordanca je zamenio Piter “dupreeh” Rasmusen samo dva meseca kasnije, nakon što tim nije uspeo da se kvalifikuje za PGL CS2 Major u Kopenhagenu. Ipak, ova promena nije donela značajna poboljšanja u njihovim rezultatima.

U proteklih pet meseci sa 31-godišnjim dupreehom, Falcons nisu uspeli da se plasiraju u plej-of na tri uzastopna velika događaja, a ostvarili su samo skromne uspehe na manjim turnirima, sa plasmanom među četiri najbolja tima na BetBoom Dacha Belgrade i drugim mestom na ESL Challengeru u Jönköpingu.

Falcons se trenutno bore za plasman u plej-of druge edicije BetBoom Dacha Belgrade turnira, dok istovremeno učestvuju i u evropskim kvalifikacijama za IEM Rio.

Video: Gašić prisustvovao uvežbavanju, sve spremno za 20. septembar: Moćna slika s batajničkog aerodroma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA