Koje različite uloge igraju igrači u jednom CS:GO timu?

 
 
  • 1

Counter-Strike je igra iz žanra taktičkih pucačina i svaki član jednog tima ima posebna zaduženja u svakom meču. U nastavku ćemo se detaljnije pozabaviti ulogama koje igrači igraju u ekipi koju predstavljaju.

In-game leader 

Vođa tima, ili IGL skraćeno, je glavni strateg tima. On odlučuje šta tim treba da uradi, gde ide i menja planove na osnovu dešavanja u meču. IGL odlučuje da li tim ide na bombsajt A ili B, šta je igračima potrebno od opreme, ali najbitniji deo je menjanje taktike, i smišljanje nove u pravom trenutku. Ovi igrači moraju biti snalažljivi i razmišljati o odbrambenim strategijama kada igraju na strani kauntera.

Entry fragger

Ovo je žrtveno jagnje tima. Igrači na ovoj poziciju su plejmejkeri, najagresivniji igrači, i često prvi koji umiru u razmeni vatre. Oni su uglavnom prvi koji stižu na neki bombsajt i pokušavaju da iznenade protivnika i pokvare njihovu postavku odbrane. Čak i kada se probiju kroz smoke i umru, korisni su ako mogu da prenesu IGL-u informacije gde se nalaze protivnici i šta smeraju. Kapiten tako može da donese najbolju odluku šta je potrebno da tim uradi.

AWPer

Dežurni snajperista tima i igrači koji su specijalizovani za razmene sa većih distanca. Tim koji igra na strani terorista obično ima jednog snajperistu, dok kanteri ponekad se odluče za dvojcu. Snajperisti uglavnom žele da se nađu u centru mape jer je otvoreni prostor idealna pozicija da se iznenade protivnici na drugoj strani mape. Svaki uspešni snajperista ima brze reflekse i krasi ga strpljenje.

Support

Igrači koji igraju ovu ulogu se uglavnom nalaze u zadnjim linijama i igraju pasivnije od svojih saigrača, ali njihovu igru krase veoma promišljene akcije. Ponekad je najvažnije da kao saport ostanete živi, jer ćete morati da utičete na partiju u kasnijim rundama. Međutim, ovo nije ograničena rola, tako da saportovi mogu da ispunjavaju razne zadatke. Možete prevariti protivnike da vaš tim napada jedan deo mape, dok se vaši saigrači nalaze na drugom delu, pomognete timu da osvoji bomb sajt, čuvate leđa i slično. Obično su saportovi poslednji preživeli članovi svog tima, i ove situacije nam ponekad pružaju nezaboravne trenutke.

Star Player (Zvezda tima)

Sve do sada pomenute role igraju za glavnog igrača tima, ali on može i da igra neke od njih. I pored podela uloga u CS:GO timu, one su često fluidne. IGL zvezdi tima pruža najbolji mogući scenario da zablista, entri frager mu pravi prostor kako bi mogao da vodi povoljne borbe, snajperista mu pruža mogućnost da se koncentriše samo na određene delove mape, a saport mu čuva leđa. Ovo su obično glavne ubice u timu i od njih se očekuje da iskoriste sve prednosti koje im saigrači pruže. Iako svaki igrač želi da bude zvezda tima, ova uloga nosi mnogo odgovornosti i potrebno je da uvek budete na visini zadatka.

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RaMax

    4. jul 2021 | 08:33

    Da u takmicarskim mecevima je tako...u matchmakiku uvek se nadje Rus koji sve od ovoga i unistava igru🤷‍♂️.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA