CS:GO igrač pod istragom policije zbog prevare

 
 
 ≫ 
  • 0

Prevarant je suštinski ukrao 1400 dolara.

Jedan češki CS:GO igrač će možda provesti narednih 8 godina u zatvoru zbog prevare tokom trampe virtuelnog CS:GO noža u vrednosti od 1400 dolara. Optuženi je trenutno pod istragom policije u gradu Pilsen u Češkoj.

Ako ste bar malo upoznati sa CS:GO scenom, onda verovatno znate koliko je ozbiljno tržište kozmetičkih dodataka, koji se takođe nazivaju ''skinovima''. Transakcije sa najčešće obavljaju na Steam marketu, ili na drugim platformama, po dogovoru.

Imajući u vidu koliko su neki skinovi retki, uopšte ne bi trebalo da vas iznenadi njihova potražnja i cene, koje se kreću od nekoliko stotina, do nekoliko hiljada dolara. Željene skinove je generalno prilično teško osvojiti u samoj igri, pa je najbrži način uglavnom trampa sa drugim igračima. Međutim, čitavo tržište je isto tako puno prevaranata.

Jedan češki igrač je pronašao kupca koji je bio zainteresovan za jedan skin koji je imao u ponudi. Partije su se dogovorile za cenu od 1400 dolara. Kupac je po plaćanju depozita od 186 dolara preuzeo ovaj skin, ali je od tada prekinuo kontakt sa prodavcem, bez plaćanja pune cene.

Kupljeni nož možete pogledati na ovom linku.

Prevarant je navodno trenutno u policijskim pritvoru. Na ovom linku možete pogledati zvanični policijski izveštaj na češkom jeziku.

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA