Mladić na aukciji kupio potpuno slupanu Teslu: "Priključio sam se na kompjuter i našao neverovatan snimak"

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Mladić iz Sjedinjenih Američkih Država, zaljubljenik u električne automobile i informatiku, odlučio je da kupi potpuno uništenu Teslu Model 3 na aukciji kako bi je popravio i poklonio svojim roditeljima. Cena automobila iznosila je 15.000 dolara, a mladić je otkrio pravu priču o nesreći kada se povezao sa kompjuterom u Tesli.

Nakon što je uspeo da u potpunosti obnovi vozilo u svojoj garaži, mladić je povezao automobil na Teslin računar i došao do snimaka sa ugrađenih kamera. Snimci su otkrili trenutak sudara, koji nije bio poznat tokom same aukcije. Na snimku se vidi kako se drugi automobil iznenada pojavljuje sa desne strane, što je dovelo do direktnog udarca u vozačevu stranu Tesle i velikih oštećenja na oba vozila.

Prema informacijama koje je podelio na svom YouTube kanalu "Vinstonova Garaža", mladić navodi da je osiguranje Teslu proglasilo potpuno uništenom, zbog čega je automobil završio na aukciji. Nakon što je dao najbolju ponudu, on je postao novi vlasnik automobila i započeo projekat obnove.

Obnova Tesle donela značajnu uštedu

U svom videu, mladić objašnjava kako je ukupni trošak obnove iznosio 25.000 dolara, što uključuje početnu cenu automobila, dodatnih 9.000 dolara za rezervne delove i oko 1.000 dolara za porez. Iako je ukupni trošak obnove iznosio 25.000 dolara, on je i dalje značajno uštedio novac, jer bi novi Model 3 iz 2018. godine u SAD koštao oko 52.000 dolara.

Ovaj projekat ne samo da je bio finansijski isplativ za mladog entuzijastu, već je omogućio njegovim roditeljima da dobiju potpuno obnovljen električni automobil po znatno nižoj ceni od nove Tesle.

(Telegraf.rs/Auto Klub)

Video: Svečani koncert povodom 125 godina Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA