Tragedija za ljubitelje automobila: Neprocenjivi Jaguar iz 1948. godine uništen zbog nepažnje vozačice

 
N. M.
N. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Jedna naizgled obična vožnja kroz Austriju pretvorila se u noćnu moru za dvojicu italijanskih vozača, Đuzepea Čerbonea i Nikolu Botinija Bongranija, koji su prošle nedelje učestvovali u pripremama za prestižnu trku Mille Miglia.

Njihov put u vrednom Jaguaru XK120 iz 1948. godine prekinut je kada je vozačica, koja je navodno koristila telefon tokom vožnje, izgubila kontrolu nad vozilom i prešla na suprotnu stranu puta, sudarivši se direktno s njihovim retkim automobilom.

Sudar je prouzrokovao ogromnu štetu na ovom klasičnom automobilu, iako, srećom, niko nije zadobio teže povrede. Na snimcima objavljenim na platformi X vidi se da su italijanski vozači imali povrede lica, ali su na mestu nesreće razgovarali o incidentu pored potpuno oštećenog Jaguara.

Ovaj incident ostavio je ljubitelje klasičnih automobila u šoku, jer je Jaguar XK120 jedan od retkih modela iz 1948. godine, sa aluminijumskom karoserijom, što ga čini izuzetno vrednim na tržištu.

Jaguar XK120 iz 1948. godine – nezamenjiv gubitak

Jaguar XK120 koji su vozili Đuzepe i Nikolo predstavljao je jednu od prvih serija ovog modela, izrađenih s aluminijumskom karoserijom, pre nego što je Jaguar prešao na čelične verzije radi masovne proizvodnje. Ovi rani modeli su danas izuzetno retki i mogu dostići cenu od 200.000 do 300.000 evra u zavisnosti od stanja, što je daleko iznad standardne vrednosti kasnijih modela.

Šteta na ovom Jaguaru procenjuje se kao gotovo nenadoknadiva, jer je prednji deo automobila potpuno uništen, a popravka bi zahtevala i vreme i ogroman finansijski trošak.

Mille Miglia Warm-Up, trka u kojoj su učestvovali, pripremna je manifestacija za glavnu Mille Miglia trku koja se svake godine održava u Italiji. Nažalost, sada je neizvesno da li će ovi vozači moći da nastave s pripremama, osim ukoliko ne pronađu drugo vozilo.

(Telegraf.rs/Auto Klub)

Video: Umalo tuča igrača Vojvodine i Novog Pazara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buxi

    3. oktobar 2024 | 15:40

    Nisam spavao noćas. Da li ću na posao sutra, ne znam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA