Tek tako? Lopov je sa lakoćom obio navodno neprobojni Tesla Cybertruck i ukrao ranac

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iako se Tesla Cybertruck promoviše kao vozilo sa vrhunskom zaštitom, jedan lopov je uspeo da otvori bočni prozor ovog vozila bez mnogo truda. Cybertruck, koji je poznat po tome da je neprobojan i naprednim bezbednosnim sistemima, ovog puta nije uspeo da zaštiti ranac vlasnika od lopova.

Na snimku koji je objavio vlasnik, jasno se vidi kako je lopov pomoću jednostavne tehnike ušao u vozilo i ukrao torbu sa sedišta.

Tesla je isticala da je gotovo nemoguće ući u ovaj model bez ključeva, ali ovaj incident pokazuje da čak i najnaprednija tehnologija može biti zaobiđena. Lopov nije razbio staklo, već je ubacio čvrsti predmet između prozora i karoserije, a zatim povukao staklo, otvarajući ga kao konzervu.

Ova tradicionalna tehnika, iako jednostavna, bila je dovoljno efikasna da savlada zaštitu vozila koje se reklamira kao "neprobojno".

Bezbednosna tehnologija pod lupom

Zahvaljujući naprednom Sentinel modu, koji koristi kamere za snimanje u krugu od 360 stepeni, vlasnik je uspeo da dođe do snimaka lopova, ali to nije bilo dovoljno da spreči krađu. Fotografije prikazuju tačan trenutak kada je provalnik ušao u vozilo. Ovaj događaj izazvao je brojne rasprave na društvenim mrežama, gde su korisnici postavljali pitanja o tome zašto se alarmi nisu aktivirali i kako je ovakva provala moguća na vozilu sa toliko naprednih bezbednosnih sistema.

Osim što Tesla aplikacija nije upozorila vlasnika na provalu, ovaj slučaj otvara pitanja o efikasnosti trenutnih sistema protiv krađe, čak i na vozilima koja se reklamiraju kao najsigurnija.

Da li Tesla Cybertruck zaista pruža nivo zaštite kakav obećava, ili su potrebna dodatna unapređenja?

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Voleti u Beogradu" Ive Štrljić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA