Kako je Džef pronašao svoj san: Priča o Lamborghini Miura automobilu i prijateljstvu koje je promenilo život

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Džef je oduvek sanjao o Lamborghini Miura, kultnom superautomobilu koji mu nije izlazio iz glave. Činilo se da će ovaj san zauvek ostati neostvariv, sve dok sudbina nije odlučila da mu pruži priliku koju nije mogao ni da zamisli. Njegova opsesija ovim automobilom dovela ga je do neočekivanog susreta sa čovekom po imenu Erl, koji je imao upravo tu Miuru u svojoj garaži.

Erl je kupio Lamborghini Miura kao poklon sebi nakon penzionisanja, nakon godina predanog rada. Ovaj prelepi narandžasti automobil postao je ponos njegove garaže, gde je stajao gotovo 15 godina, netaknut, ali u savršenom stanju. Džef nije mogao da veruje svojim očima kada je prvi put ugledao automobil svog sna u Erlovoj garaži – automobil je čak premašio njegova očekivanja, jer je bio očuvan u svom originalnom obliku.

Nakon Erlove smrti, Džef je imao priliku da kupi ovaj dragoceni Lamborghini Miura, odlučivši da ne vrši nikakvu restauraciju. Hteo je da očuva svaku ogrebotinu i detalj onako kako ih je Erl ostavio, želeći da sačuva uspomenu na svog prijatelja i sve što je automobil predstavljao za njega. Svaka vožnja u ovom automobilu podseća ga na Erla i prijateljstvo koje im je promenilo živote.

Automobil, koji je Erl kupio za oko 20.000 dolara, danas bi vredeo milione zbog svoje retkosti i statusa, ali za Džefa nije reč o novcu, već o emocionalnoj vrednosti koju ovaj automobil nosi. Zanimljivo je da i Džej Leno, poznati zaljubljenik u automobile, poseduje sličan žuti model, a i taj automobil ima svoju jedinstvenu priču.

Ova neverovatna priča je dokaz da nekada sudbina čeka savršeni trenutak da spoji ljude i ostvari njihove snove na neočekivane načine.

(Telegraf.rs)

Video: Umro Bora Čorba: Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA