Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebnim skenerom odmah se dobije slika o stanju vozila: Dovoljan je samo jedan minut!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik automobila prolazi kroz veliki skener koji snima više fotografija vozila iz svih uglova, uključujući i podvozje

  • 0

Novi skeneri koji koriste veštačku inteligenciju revolucionarizuju način na koji se pregleda stanje vozila u automobilskim servisima širom Sjedinjenih Američkih Država. Ova tehnologija, razvijena od strane kompanije UVeye, već je implementirana u preko 300 prodajno-servisnih mesta, uključujući Findlay Cadillac u Las Vegasu.

Findlay Cadillac u Hendersonu, Las Vegas, prvi je ovlašćeni prodavac koji je instalirao ovaj automatizovani sistem pregleda vozila. Ovaj napredni skener omogućava vlasnicima automobila da za samo nekoliko sekundi dobiju detaljan uvid u stanje svog vozila.

Proces skeniranja je jednostavan i traje manje od jednog minuta. Vlasnik automobila prolazi kroz veliki skener koji snima više fotografija vozila iz svih uglova, uključujući i podvozje. Softver sa veštačkom inteligencijom analizira ove slike, otkrivajući sve nedostatke na spoljašnjosti, gumama i vidljivim mehaničkim komponentama. Nakon 30-45 sekundi, kupac dobija potpuni izveštaj o stanju vozila.

"Ovaj sistem podržan veštačkom inteligencijom je izuzetno precizan i može otkriti stvari koje naši tehničari možda ne bi odmah primetili", izjavio je Emanuel Epino, generalni direktor firme Findlay Cadillac. Takođe, dodao je da sistem povećava efikasnost servisa i smanjuje vreme čekanja.

Danijel Frandsen iz UVeyea je objasnio da njihov automatizovani sistem može brzo otkriti nedostatke poput curenja ulja, što bi inače zahtevalo mnogo više vremena i temeljnu proveru tehničara. Ovaj sistem ne samo da ubrzava dijagnostiku, već i povećava broj otkrivenih kvarova, što rezultira dodatnim poslovima za servisere, umesto smanjenja broja zaposlenih.

Uvođenje skenera koji koriste veštačku inteligenciju u automobile servise donosi mnoge prednosti, kako za vlasnike vozila, tako i za servise. Brža i preciznija dijagnostika omogućava efikasnije rešavanje problema i smanjenje vremena čekanja, što na kraju rezultira boljim korisničkim iskustvom. Ovaj napredak je korak napred ka modernizaciji i unapređenju usluga u auto industriji.

(Telegraf.rs)

Video: "To traje i traje..." Senida otkrila sa kim je u vezi, pa progovorila o porodici i bratu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA